This site uses cookies, including third parties, in order to improve your experience and to provide services in line with your preferences. By clicking "accept" you consent to the use of cookies. To learn more or opt out of all or some cookies go to the information.

Documentation

Restoration, scholar activities and experimental research involve the development of specific and updated tools and documentation.

The Documentation Centre deals with researching, collecting and organizing of documental and iconographic materials and coordinates the publishing activities of the CCR.

Imaging Lab produces graphic and photographic documentation of the works and develops 3D digitisation and multimedia models to combine all the diagnostic data. Imaging Lab’s productions are focused on enjoyment and appreciation of cultural heritage, especially regarding the improvement of visitors’ experience in a cultural environment.

The different departments of the Centre collaborate in designing multimedia platforms for the restoration records, for the management and archiving of studies, researches and activities .
CCR facility includes a specialized library, open to the public, serving students, scholars and restorers. The library also acquires specialized archives making them available to consultation.

 

Info: doc@centrorestaurovenaria.it

 

mibact Regione Piemonte LOGO CITTAMETROPOLITANA TORINO1 Comune di Torino Comune di Venaria Reale Università degli Studi di Torino logo compagnia di san paolo black Fondazione CRT

Fondazione Centro Conservazione e Restauro dei Beni Culturali La Venaria Reale - Via XX Settembre 18 - 10078 Venaria Reale (TO) Italy - Sede legale: Piazza della Repubblica - 10078 Venaria Reale (TO) Italy - Tel. +39 011 4993.011 - Fax +39 011 4993.033 - Email: info@centrorestaurovenaria.it - PEC email: direzione@pec.ccrvenaria.it - Partita IVA 09120370011 - Codice Fiscale 97662370010

Privacy Cookie Policy                                                                                                                                     2012 | Designed by Andrea Martina